Bliži se rođendan Vašeg mališana, a Vi jednostavno ne znate kako organizirati proslavu? Ukoliko želite izbjeći spremanje stana nakon zabave, pravljenje torte i sl., prepustite nama organizaciju rođendana na jedan veoma poseban način. Nije važno da li se radi o prvom ili sedmom rođendanu. Svaki je jednako važan i zbog toga smo odlučili napraviti pravu rođendansku zabavu na jedinstven i edukativan način. Smatramo da je najvažnije da se djeca osjećaju opušteno, prijatno, da se druže, zabave a istovremeno i nauče nešto novo.

U nastavku možete pronaći naše ponude potraga za blagom:

Potraga za blagom na  Baščaršiji

Živopisna avantura za malu raju – proslavu rođendana kakvu do sada niste imali. Djeca će kroz tzv. Potragu za blagom uz pratnju vodiča imati priliku upoznati pobliže svoj grad, a istovremeno uživati sa svojim drugarima. Najprije polazimo ispred agencije Insider (Zelenih beretki 30), nakon čega se krećemo prema Latinskoj ćupriji, At Mejdanu te Carevoj džamiji. Zatim, idemo stopama Isa-bega Ishakovića prema Vijećnici i Inat kući. Ulaskom u staru jezgru grada, prepuštamo se mirisima tradicionalne bosanske kuhinje. Dalje nastavljamo prema sebilju i Gazi Husrev-begovoj džamiji. Odatle se krećemo prema glavnoj šetnici, gdje posjećujemo liniju susreta civilizacija i jevrejsku mahalu. Poslije obilaska sinagoge, slijede posjete Katedrali i Sabornoj pravoslavnoj crkvi.

Djeca će posjećujući pomenute dijelove nailaziti na tragove kojim putem se kretati i tako doći do željene tačke. Svrha ovakvoga obilaska je edukativno-zabavnoga karaktera. Tvrdimo da djeca uz kreativnu interakciju poput pomenute mogu naučiti mnogo više, dok je šetnja gradom upotpunjena igrom i zabavom.

PAKET 1

Cijena: 150,00 KM (grupa od 10 djece) – svako naredno dijete 10,00 KM

Trajanje 2 sata

Uključeno: vodič/animator, potraga za blagom, torta, svako dijete će dobiti na poklon vodič o Sarajevu. Na osnovu broja djece, određuje se broj vodiča (jedna grupa broji cca 10 djece).

PAKET 2

Cijena: 200,00 KM (grupa od 10 djece) – svako naredno dijete 10,00 KM

Trajanje: 2-3 sata

Uključeno: vodič/animator, potraga za blagom, ćevapi, torta, svako dijete će dobiti na poklon vodič o Sarajevu. Na osnovu broja djece, određuje se broj vodiča (jedna grupa broji cca 10 djece).

Potraga za blagom u Pionirskoj dolini

Samo 2 kilometra udaljen od centra grada, prostire se sarajevski zoološki vrt, popularna Pionirska dolina, koji je omiljena destinacija za najmlađe.

Pored šetnje kroz prirodu i razgledanje nekoliko desetina vrsta životinja, u Pionirskoj dolini djeci su na raspolaganju i brojne igračke i animacije (eletrični autići, vozići, vrteška…), kao i igrališta sa toboganima, klackalicama, vrteškama… Za potpuni doživljaj, edukaciju I zabavu pripremili smo potragu za blagom kroz Pionirsku dolinu. Da li znate nabrojati tri prahistorijske životinje, zašto merkate žive u zajednici bande, koja je maca grabljivica ljuta a ima narandžaste I crne šare po tijelu? Uz ovu potragu za blagom niko ravnodušan ostati neće, a kroz zabavu I igru naučiti ćemo sve o zanimljivim životinjama što do sada niste znali!

Cijena: 200,00 KM (grupa od 10 djece) – svako naredno dijete 10,00 KM

Trajanje 2-3 sata

Uključeno: vodič/animator, ulaznica u Pionirsku dolinu, potraga za blagom, torta, svako dijete će dobiti na poklon vodič o Sarajevu. Na osnovu broja djece, određuje se broj vodiča (jedna grupa broji cca 10 djece).

icon-1.png

O nama

Mali ambasadori je projekat turističke agencije Insider, u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i Općinom Stari Grad.
icon-2.png

Adresa

Address: Zelenih beretki 30, 71000 Sarajevo
icon-3.png

Kontakt

Radno vrijeme: 9:00 – 17:00Telefon: +387 61 19 05 91/ +387 33 53 43 53Email: info@sarajevoinsider.com