Mudrost ne dolazi s godinama, zaključuje Yasmin Braddell koja cijeli svoj radni vijek provodi s djecom. Djeca su joj omogućila da od njih nauči lekciju najjednostavnijih životnih potreba. Izdvojila je, zajedno sa portalom YourTango,  osam iskrenih životnih lekcija koje bi svaki odrastao čovjek trebao naučiti od djeteta.

Predivna moć mašte

Ne možemo pobjeći od godina koje neumoljivo lete, ali ne smijemo zanemariti dijete u sebi! Ne trebamo dozvoliti da nas ulazak u poznije godine čini dosadnim.

Koliko je stvarno značenje novca? – Gotovo beznačajno. 

Djecu će uvijek radovati male stvari, sitnice će im mamiti osmijeh na lice, koji je besplatan, i ne ovisi o količini novca koju roditelji imaju na računu. 

Odgodite obaveze, stanite, navucite zavjese i pogledajte film!

Zaboravite nakratko na ubrzani tempo života koji vas pretvara u mašinu. Dajte na važnosti i na cijeni odmor od svega! Lezite i uživajte u filmu!

Sve oko vas može biti luksuzna haljina

Pustite da na vas djeluje oslobađajuće način vjerovanja i razmišljanja. Otputujte u drugu državu, omiljeni grad, proputujte svijet bez napuštanja vlastite sobe i vjerujte u to što činite – vjerovanje je moć.

Poštovanje treba biti uzajamno

Trebate biti voljni poštovati drugu osobu, da biste poštovanje dobili natrag. Poštovanje se treba zaslužiti!

Vanjske aktivnosti na svježem zraku su najčistija uzbuđenja koja ćemo pronaći – besplatno! 

Ne plašite se trčanja sa djecom, igre skrivača, plivanja, igranja u pijesku, izlaganja i nekoj laganoj kiši – ne dozvolite da vam mokre čarape upropaste bitne momente.

Držite se za ruke!

Tako jednostavno, a tako značajno.

Učite djecu životnim vještinama. 

Budite dio njihovog odrastanja kroz učenje kako se sprema odjeća, krevet, kako se posprema soba. Zadajite im zadatke, postavljajte granice i ciljeve.

Vjerovatno će vam na početku zamjeriti, ali će vam kasnije biti zahvalni jer je vaše dijete izraslo u potpunu odraslu osobu. 

I na kraju, sa sigurnošću tvrdimo da od naše djece možemo mnogo toga naučiti!

icon-1.png

O nama

Mali ambasadori je projekat turističke agencije Insider, u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i Općinom Stari Grad.
icon-2.png

Adresa

Address: Zelenih beretki 30, 71000 Sarajevo
icon-3.png

Kontakt

Radno vrijeme: 9:00 – 17:00Telefon: +387 61 19 05 91/ +387 33 53 43 53Email: info@sarajevoinsider.com