Trenutna situacija nas “osuđuje” na kuću, a vašim je mališanima možda dosadno u kući. Onda je idealno vrijeme da svi zaigrate društvene igre. Postoji mnoštvo razloga zašto sa djecom treba igrati društvene igre. Prije svega provodite kvalitetno vrijeme sa vašim djetetom. 

Tokom igranja društvenih igara djeca uče jako korisne stvari, a da toga nisu niti svjesna. Na primjer, uče kako dostojanstveno izgubiti ili kako moraju čekati na red te da uvijek postoji vrijeme za pobjedu i vrijeme za gubljenje. Bolje je kada djeca nauče takve stvari u kući te se kasnije u životu mogu lakše nositi sa uspjehom, razočarenjem koje će nekada doći u životu. 

Konačno, društvene igre su izvrsne za kognitivni razvoj vašeg djeteta. Čak i najjednostavnije društvene igre uključuju neku vrstu strategije, brojanje, prepoznavanje boja, podudaranja i više.

Svi smo svjesni da djeca najbolje uče kroz zabavu, a društvene igre nude upravo to! Mi smo odlučili izdvojiti neke društvene igre za mališane od 3 do 12 godina. Pogledajte i nađite zabavu za vas i vaše dijete:

  1. Društvene igre kao što su bingo, memory i domino 
  2. Čovječe ne ljuti se
  3. Twister
  4. Mikado
  5. Monopol
  6. Potapanje brodova
  7. Riziko
  8. Igre sa kartama kao što su remi, uno
  9. Asocijacije 
  10. Pictionary

Nadamo se da ćete ovdje pronaći neku igru za vas i zabaviti se na pravi način!

icon-1.png

O nama

Mali ambasadori je projekat turističke agencije Insider, u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i Općinom Stari Grad.
icon-2.png

Adresa

Address: Zelenih beretki 30, 71000 Sarajevo
icon-3.png

Kontakt

Radno vrijeme: 9:00 – 17:00Telefon: +387 61 19 05 91/ +387 33 53 43 53Email: info@sarajevoinsider.com